image 3

PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Litet Chateau i 1700-tals stil. 2 rum och pentry. Granne med Slottet på Stockholms äldsta gata. Helt renov. fastighet som inhyst filosofen Descartes.

Historiskt intressant fastighet med inredning där ägaren inspirerats av inredningen i Drottningholms Slott. Döbattanger, gustaviansk bröstpanel, pärllist med hörnfleuroner bl.a. allt i Drottningholmsgrå färg. 1 tr., hiss! 40kvm. Belägen på Köpmangatan som är den äldst onämnda gatunamnet från år 1323. Nära Stortorget och St.Göran och draken. Förnämt läge på Stockholmsåsen vilket gör att det inte behövs någon grundförstärkning. Gemensam terrass med utsikt mot Slottstaket. Mysig festlokal och vinkällare med eget vinskåp. Innergård med trädgårdsmöbler och blomsterkrukor. Välskött förening med stadd kassa.

Gustaviansk bröstpanel, pärllist med hörnfleuroner. Inspirerat av Hertig Karls paviljong på Drottningholms Slott. Två fönster med en skvallerspegl varav den ena sidan visar Strömmen och Skeppsholmen och den andra Stortorget.
Nyckelvikens 1700-talstapet från Nyckelvikens Herrgård i Nacka. Inbyggda bokhyllor längs ena väggen samt arbetsplats.
Pentry med fönster. Gustavianskt mönster på köksluckor som målats av konstnärinnan Nilla Folby från Gamla stan. Skafferi. Äldre utrustning.
Handfat från Porcelain de Paris. Helkaklat med uttag för tm.

TV och internetanslutning

- Kabeltv o bredband
- Hastighet: 100 Mbit/s.

Fastighet

- Byggnadsår: före 1550, påbyggt 1650,1850.
- Fastighetsbeteckning är: Europa 7 & 8, Köpmangatan 8, Stockholm.
- Våning : 1 av 5.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Fjärrvärme en av få fastighet i Gamla stan.
- Lägenhetsnummret : 36.
- Hiss : Hiss finnes.
- Renoveringsår: 2004 - 2007.1941. Totalt renoverad dvs. bl.a. va- och elstambytt 2004-2007
- Kommande renoveringar: Endast löpande renovering, taket är nyrenoverat. Totalt reonoverade fastigheter (bl.a.stam och elbytt) senast har man installerat nya hissar.

Uteplats / balkong

- Terrass med utsikt över Gamla stans takåsar och Slottstaket. Innergård med trädgårdsmöbler och planteringar.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3 800 000 kr Fast Avgift 2 567 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.

Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 2.24%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bilplats

Boendegarage för 1200kr/mån eller boendeparkering för 800kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats! Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna vid Gondolen. Det finns i garage som är lite dyrare för boende på Brunkebergs torg men då mycket säkra! Ca 1800kr.

Bostadsrättsförening

Europa 7 & 8.

Allmänt om föreningen: Välskött förening som väl omhändertagit stambyte och totalrenovering av fastigheten. Iordningställt gård och terrass samt vinkällare/festlokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är stabil med 1616 000kr i kassan. Föreningen går med vinst. Inga planerade avgiftshöjningar

Gemensamma utrymmen

- Det finns cykelförråd,Fest-/vinkällare med vinskåp, källarförråd och tvättstuga.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Underbara kvarter nära Slottet på Brunkebergsåsen. Stockholms äldsta kvarter! Granne med Stortorget och Nobelmuseet. Fullt med mysiga restauranger och små hak. Härliga hantverksaffärer!
Det är endast ca 3000 innevånare i Gamla Stan vilket gör det till en liten stad i staden - gemytligt.
Vill ni veta mer fråga mig, fastighetsmäklare Madeleine Norling som bor och har kontor här.

Tillträde efter överenskommelse.

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
fakta

MADELEINE NORLING

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

08-10 40 12

0708-39 22 44

madeleine@norling.se