image 4
PLANSKISS  STÄNG [X]
Please wait...
Salongen Fin utrustning Masterbed room i 90 kvm. Litetsov-/arbetsrum Rummet går att dela i två, vägg finns. Två tonåringar bor här Bra arbetskök Rymligt badrum Vacker matsalsdel Fungerande kakelugn Allrum som går att dela i det övre etaget. Fungerande kakelugn Från lägenhet på 114 kv till lägenhet på 90 kvm. Utgång 1 tr Så sött! Välskött trapphus Det vackra trapphuset Porten Mycket lugn gata Vackra tysta Baggensgatan Tyska kyrkan i fonden Baggensgatan Baggensgatan 21 anno ? Planlösning plan 1, 1tr. upp Möjlig planlösning i etaget. Etaget idag Entré till våningen Plats för flygel Utsikt från vardagsrum Masterbedroom Lyxigt badrum Uppgång till köket Fungerande kakelugn Takåsutsikt Mellangång till salongen Garderobsvägg Franskinspererat Läckert kök Matplats Litet mellan rum med vedspis Vedspis Franskt Planlösning Så sött!
Pietetsfullt renoverade 90kvm, 4-5 rum samt lyxiga 114 kvm om 2,5 rum. 4 fungerande kakelugnar.Tre ingångar. Bra ek.

Priset 22 miljoner avser 204 kvm. De 90 kvm. säljes endast tillsammans med 114 kvm , 2,5 rum d.v.s. 204 kvm, 6,5 rum - 7,5 rum. alt. 114 kvm, 2,5 rum kan säljes separat. Unikt i Gamla stan med så många rum! Något för generationsboende! 3 ingångar!
Denna lägenhet är idag ihopslagen med objektet på 114 kvm., 2,5 rum på samma adress. Endast den våningen om 114 kvm., säljes separat. Vacker våning (1 tr. upp) med generösa gemensamhetsutrymmen. Mycket vackert renoverad 1700 tals dröm! Etagevåning. Vackra såpade tiljor. Söta fönster med djupa nischer. Väggpanel, 2-4 sovrum, 2 fungerande kakelugnar varav en i matsal för gästabud. Franskinspirerat, bra arbetskök. Härligt badrum med engelskt porslin. Tvättpelare. Gott om snygga garderober. Mycket ovanligt med vattenburen bergsvärme ger god ekonomi. Mycket vackert trapphus! 2 ingångar till lägenheten, vilket innebär att man kan ha kontor i ett av planen/ generationsboende. Fastigheten är mycket lågt belånad med endast 128000 kr i långfristiga lån. Man har 109.000kr i kassan och går med vinst då avskrivningarna endast är bokföringsmässiga. Fastigheten är i gott skick och endast löpande förvaltning. 2 utgångar från fastigheten, en mot Baggensgatan och en mot Österlånggatan.

Plan ett: Våningen ligger en trappa upp samt två trappor där dessa 90 kvm är hopslagna med 114 kvm. Vacker 1600-tals fastighet. De 90 kvm våningen har en liten hall med 3 garderober, spiraltrappa som går att byta ut till en trappa som följer väggen och då kan man installera toalett där (stam finns). Nu är plats för byrå. Från hallen träder man in i det vackra 1700-tals rummet med panel, såpade tiljor, djupa fönsternischer. Fungerande söt kakelugn med äggstav dekor. Plats för gästabud och soffgrupp. Enastående Gamla stans karaktär. Rummet är ny tapetserat . I anslutningen till matsalen/samkväms rummet ligger ett litet kök i franskinspirerad stil. Det är ett arbetskök med gott om skåp och fullt utrustat ca 8 år.
Etaget: Etaget nås via spiraltrappa, alternativt finns en egen ingång från trapphuset. Nu ett vackert allrum med fungerande kakelugn, kan delas med vägg som är lätt att ta bort om man önskar fler sovrum. Vikvägg ott skick. Liten kammare för barn/gäster/arbete med garderobsvägg. In mot gården ett master bedroom med garderobsvägg. Toiltapet (1700-tal). Tyst! Badrum med två ingångar, snyggt med engelskt porslin, franska kranar, handhamrat franskt kakel, äldre värmegolv och handdukstork. Tvätt- och torkmaskin från 2015. Dusch. Går att sätta in badkar och flytta ut tvättmaskinen till städskåpet utanför.
Beskrivning av 114 kvm, läs mer under separat annons. Går att köpa 204 kvm. 6,5 rum -8,5 rum vilket är unikt för Gamla stan!
Denna våning är i dag hopslagen med 90 kvm., 4 rum samma adress. Se egen beskrivning. Går att köpa bägge våningarna 204kvm för 22 miljoner, denna på 114 kvm., går att köpa separat!
Vackra renoverade 114 kvm på 2 tr. från Baggensgatan och 5 tr från Österlånggatan. 1600-tals välskött fastighet. Mycket vacker entré med gamla trapphuset i kalksten. Plats för flygel och många bokhyllor i vardagsrum om ca 40 kvm. Kakelugn i vardagsrum och sovrum. Dessa rum är ljusa och med högt läge. Hela våningen (114 kvm) är insynsfri Kök från Ballingslöv, fullt utrustat, bl.a. Ilve spis, ugn och inbyggd micro. Bra matplats för 6 personer. Utrymme med vedspis. Sobert badrum Burlingtonstil med kar och uttag för Tm/Tt. Bra med förråd/garderober. Mycket lågt belånad fastighet (endast 1.285.000 kr ) i gott skick. Bra likviditet.
Fint läge högst upp på stadsmuren.

Fastighet

- Byggnadsår: 1600 talet.
- Våning : 1 av 3.
- Upplåtelseformen är : Bostadsrätt.
- Uppvärmning: Bergsvärme
- Lägenhetsnummret : 1101.
- Hiss: Hiss finns inte.
- Renovering: Hela fastigheten är renoverad löpande, nu senast det vackra trapphuset och fönster. Bergsvärme!

- Kommande renoveringar: Endast löpande. Fasaden 1985. 2006, det vackra trapphuset. Installation av bergvärme 2011.
- Lägenhetsnummer: 1203
- Tv: Ansluten till kabelnät. Comhem vars basutbud ingår i avgiften. Fiber 1000 1000
- Bredband: Comhem hus.

Bilplats

Boendegarage för 2000kr/mån eller boendeparkering för 1100kr/mån och då får man stå i hela innerstan på boendeparkeringsplats. Den lättaste stadsdelen att parkera i eftersom det är så stor rotation pga. att det är dyrt och avgiftsbelagt hela dygnet runt. Jag har själv min bil på Skeppsbron där det inte är någon städdag. Gäster står gratis över helger och normal taxa på vardagarna på Söder. Det finns ett jättefint billigt garage under Slottsbacken från kl 18-08. 100kr

Ekonomi, månadsavgift

Pris 19 500 000 kr Acceptpris Avgift 7 370 kr/mån. .

Inre reparationsfond finns ej.

Bostadsrättsförening

Brf Perseus nr 4.

Allmänt om föreningen: Liten välskött förening med duktiga hantverkare varav en sköter den tekniska förvaltningen. Det finns en utomstående förvaltare

Ekonomi: Fastigheten har endast 1285000kr i långfristiga lån och är i mycket gott skick. Man går med vinst då avskrivningar bara är bokföringsmässigt, det finns 109000kr i kassan.Helt renoverad dvs. stam bytt och el bytt 1972. OBS I avgiften ingår värme ,vatten och basutbud Comhem. Fiber 1000 1000

Andel i föreningen är: 25.5%

Antal lägenheter: 6 st

Parkering: Garage går att hyra för 1 200 kr/mån.

Övrigt: Den vackra gränden var förr illa beryktad på 1700talet med krogar och sk.jungfruhus. Det är en mycket lugn gränd som går att nå med bil så man kan lasta av och på samt taxi kommer fram. Gränden ligger ovanpå den gamla stadsgränsen ner mot Österlånggatan och just här är nivåskillnaden som störst drygt 9 meter! Grannar är ett stall och Paisterkyrkan. Lägenheten vetter mot Baggensparken.

Övriga utrymmen

- Förråd

- Det finns tvättstuga.

Område

- Det är unikt att få bo i Gamla Stan då det bara finns ca 710 bostadsrätter och det är endast ca 3000 personer boende, kanske ett och annat spöke. Det är underbart att promenera i gränderna med de vackra husfasaderna i olika kulörer och ankarslut som berättar om svunnena tidersåldrar. Jag - Madeleine Norling - både bor och har det enda mäklarkontoret i Gamla stan. Jag har ett unikt kundregister efter 35 års försäljning som renderat både köpare och säljare lyckade affärer. Det har visat sig att det är en god ekonomisk placering att investera i en bostad här. Gå gärna in på min hemsida www.norling.se
Hjärtligt välkommen!

Madeleine säger

- Underbara kvarter nära Slottet på berget. Stockholms äldsta kvarter med många antikhandlare och den så kallade Brända tomten. Fullt med mysiga restauranger och små hak. Härliga hantverksaffärer! Det finns bara ca 700st. bostadsrätter. Det är alltså mycket exklusivt att få på bo här! Det är endast ca 3000 invånare i Gamla Stan vilket gör det till en liten stad i staden - gemytligt!
Vill ni veta mer fråga mig, fastighetsmäklare Madeleine Norling som både bor och har kontor här.

Visa alla bud »

FOTON

BILDER PÅ LÄGENHETEN

g letter
Planlösning plan 1, 1tr. upp
Möjlig planlösning i etaget.
Etaget idag
Planlösning
fakta

Madeleine Norling

Reg. Fastighetsmäklare

Jur. kand. Borättsjuridik

0708-392244

madeleine@norling.se